Winter is coming! πŸ₯Ά

Kortere dagen, minder energie en een loopneus: ja, dat omschrijft de winter wel zo’n beetje. Het lijkt wel alsof niet alleen de temperatuur daalt in de winter, maar ook je weerstand. Daarom kan je immuunsysteem juist nu wat extra hulp gebruiken. In deze blog leggen we uit welke vitamines daarvoor zorgen.

Je immuunsysteem boosten

Via je voeding krijg je vitamines en mineralen binnen, die ieder hun eigen functie hebben. Deze vitamines zijn belangrijk voor je immuunsysteem:

Vitamine A

Functie: speelt een rol bij de regulatie van witte bloedcellen, een belangrijk onderdeel van je immuunsysteem.
Zit in: lever(producten), margarine en halvarine.

Vitamine C

Functie: ondersteunt je immuunsysteem, stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen.
Zit in: groente, fruit en aardappels.

Vitamine B6

Functie: is belangrijk voor je weerstand, spijsvertering, zenuwstelsel goed werkt en speelt een rol bij de vorming van rode bloedcellen en je energievoorziening.
Zit in: vlees, eieren, vis, graanproducten, peulvruchten en bananen.

Foliumzuur (vitamine B11)

Functie: zorgt voor normaal functioneren van je immuunsysteem, helpt bij het aanmaken van rode en witte bloedcellen, draagt bij aan weefselgroei tijdens de zwangerschap, is belangrijk voor je mentale gezondheid en voor een energiek gevoel.
Zit in: groene groenten, fruit en volkoren producten.

Vitamine B12

Functie: voorkomt een vorm van bloedarmoede, zorgt voor een goede weerstand, draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen, helpt vermoeidheid te verminderen en is belangrijk voor je zenuwstelsel.
Zit in: vlees en zuivel.

Vitamine E

Functie: Vitamine E is een antioxidant, wat betekent dat het een beschermende functie heeft tegen schadelijke stoffen van buitenaf die, in het ergste geval, schade aan je weefsels kunnen veroorzaken. Zo helpt vitamine E helpt je cellen te beschermen tegen UV-straling en luchtvervuiling.
Zit in: granen, noten, zaden, groente en fruit.

Gezond eten lukt niet altijd!

Dus is een vitamine gummie een lekkere manier om zeker te weten dat je alle belangrijke vitamines en mineralen sowieso binnenkrijgt. Yummygums β€˜Multi+’ met kersen-frambozensmaak zorgt ervoor dat je nooit je gummie vergeet – daar is-ie veel te lekker voor.