OVER YUMMYGUMS
DE KRACHT VAN EEN LEUKE ROUTINE

Plezier vinden in je gezonde routine motiveert om goed voor jezelf te zorgen. Met onze heerlijke vitamine gummies laten wij mensen op een leuke manier bezig zijn met hun gezondheid. Zo stimuleren we een gezonde leefstijl, waarbij je van elke stap in de goede richting kunt genieten. Met een assortiment van 11 producten, een veelzijdig team en de eerste stappen over de grens, zijn wij klaar om iedereen in Europa kennis te laten maken met de leukste manier van zelfzorg.

Onze gummies
Lekker en makkelijk

Yummygums biedt met fruitige, vegan vitamine gummies een nieuwe vorm van supplementen aan die leuk, lekker en makkelijk zijn. Een routine die je start en nu wél eens volhoudt.

>> Bekijk de video voor ons verhaal

ONS DREAMTEAM
VOL EXPERTISE EN ENTHOUSIASME

Ruben Balian CEO

Hiervoor VP Acquisition Finance bij ING

Frank van Driel CTO

Hiervoor als co-founder Budget Energie

Ruben Hijl Head of Sales

Hiervoor Head of Sales bij Tony’s Chocolonely

Sanne Bogers Head of Brand

Hiervoor PR & Advertising manager bij CLUSE

Tim Wolters Head of Product

Hiervoor Product & Logistics Manager bij Vitaminstore

Alex Hartnack Head of Performance

Hiervoor Lead Digital Advertising bij HEMA

WORD NU MEDE-EIGENAAR VAN YUMMYGUMS

Maak daadwerkelijk impact op de gezondheid van de samenleving

Investeer in een snel groeiende scale-up (+265% in 2 jaar) met enorm opwaarts potentieel

Na ruime bekendheid in Nederland en België succesvol begonnen met internationale groei

Als Yummygums groeit, groeit jouw investering net zo hard mee

Compleet assortiment van innovatieve en hoogwaardige producten

Als onderdeel van de Yummygums community word je actief betrokken bij bv. productontwikkeling

INVESTEREN KAN AL VANAF €250

Heb je nog vragen? Klik hier en bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

JOUW INVESTERING DRAAGT BIJ AAN GROEI

1. Internationale uitbreiding
Yummygums staat in Nederland en België al op de kaart en begin 2023 zijn we succesvol in de UK gelanceerd. Deze zomer breiden we uit naar de Nordics en beginnen we aan de voorbereidingen voor een eventuele lancering in de US in 2024/2025. Daarnaast hebben we concrete afspraken met partners in het Midden-Oosten en Azië.

2. Groei van retailkanaal
E-commerce is het grootste deel van onze omzet (ruim 65%), maar op basis van de resultaten bij Etos zien we een grote kans binnen retail. Hiervoor hebben we Ruben Hijl als Head of Sales aangenomen (hiervoor Head of Sales bij Tony’s Chocolonely). De eerste retailers in de UK (Well Pharmacy en Tesco) verkopen inmiddels al Yummygums!

3. Productontwikkeling
We hebben ons assortiment in 2022 flink uitgebreid, maar we zien nog veel meer kansen! Niet alleen binnen de vitamine gummies – er zijn natuurlijk veel meer producten die gezonde routines leuk, lekker en makkelijk maken. Hiervoor hebben we Tim Wolters aangenomen als Head of Product (hiervoor productontwikkelaar bij Vitaminstore).

PARTNERS AAN HET WOORD

Gijs van Maasakkers

Founder Abbot Kinney’s en investeerder via 2050FOODS

‘Bij Yummygums komen voor ons als investeerder meerdere onderwerpen bij elkaar. Een van de peilers van 2050FOODS is gezondheid, en dat is meteen de kern van Yummygums. Combineer je dat met een aantrekkelijk merk, een innovatieve productrange, aandacht voor de planeet (vegan) en niet te vergeten, het belangrijkste, een dijk van een team om dit uit te rollen, dan gaat dat ongetwijfeld leiden tot succes. Een echte game-changer in een gevestigde markt.’

Elsemieke Vriend

Category Coordinator Etos

‘Etos heeft de missie om elke dag de klant te helpen zich goed te voelen waarbij ze graag een actieve rol neemt om de gezondheid en welzijn van de klanten te verbeteren. Yummygums is daarbij een waardevolle aanvulling op ons assortiment. We zien dat consumenten enerzijds graag kiezen voor gummies door het gemak in combinatie met de lekkere smaak. Daarnaast ervaart een groot deel van de consumenten problemen met het slikken van tabletten, waarvoor Yummygums een mooie oplossing is.’

Perry Severijnen

Manager Monta Fulfilment, warehousing & logistiek

‘Mooi hoe we achter de schermen de groei van Yummygums tot nu mee hebben mogen maken. Van een paar pallets met producten, naar een warehouse van 1500m3. We hebben een fijn partnership met dezelfde enthousiaste mentaliteit: hands-on, servicegericht en vol ambitie.’

INVESTEER NU
OF DOWNLOAD HET PITCH DECK EN LEES MEER OVER ONZE PLANNEN


Vragen? Wij helpen je graag!

Liever persoonlijk contact?
Mail Ruben Balian (CEO)
investeren@yummygums.com

Over Yummygums

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor een goede kwaliteit van leven, maar voldoende bewegen en gezond en gevarieerd eten is makkelijker gezegd dan gedaan. Plezier vinden in je gezonde routine motiveert om goed voor jezelf te zorgen en daarom laten wij mensen met onze vitamine gummies op een leuke manier bezig zijn met hun gezondheid. Zo stimuleren we een gezonde leefstijl, waarbij je van elke stap in de goede richting kunt genieten.

Download ons Pitch Deck voor meer informatie

Al onze producten zijn afgestemd op specifieke gezondheidsdoelen. De vitamine gummies zijn suikervrij, vegan, bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en bevatten alleen hoogwaardige ingrediënten.
Naast vitamines en mineralen bevatten onze gummies lekkere (natuurlijke) fruit smaken zoals framboos, kers, citroen en braam. Zo is elke gummie een genietmoment en een routine waar je elke dag naar uitkijkt! Ze zijn makkelijk kauwbaar en in te nemen waar en wanneer je maar wil.

Download ons Pitch Deck voor meer informatie

Het idee voor Yummygums ontstond in 2017 bij founders Luuk en Michel: dé manier om jouw gezonde routine makkelijk, lekker en leuk te maken. Yummygums startte met de ontwikkeling van de multivitaminegummie Multi+, gevolgd door Hair en Mommy. Ondertussen is het assortiment uitgebreid tot meer dan 10 gummies. En dit slaat aan!

Wij:
– hebben al 75.000+ klanten
– hebben al meer dan 450.000 potten verkocht
– zijn te koop in ruim 500 Etos winkels
– krijgen gemiddeld een klantcijfer van 4.7/5
– hebben ons assortiment in 2022 gegroeid van 3 naar 10 producten
– hebben in 2022 meer dan € 2m omzet gegenereerd en de afgelopen 2 jaar is onze omzet met meer dan +265% gegroeid!

Download ons Pitch Deck voor meer informatie

De zorgkosten lopen wereldwijd hard op en preventieve zelfzorg is belangrijker dan ooit, maar nog steeds komen we in Nederland gemiddeld genomen niet aan voldoende juiste voeding en beweging. Kortom, het volhouden van een gezonde leefstijl is een uitdaging die ons allemaal aangaat.
Wij geven onze klanten een duwtje in de rug door hen met hun gezondheid bezig te laten zijn en daarbij een positieve ervaring te creëren. Dit stimuleert om gewoontes op te bouwen én vol te houden en zo bewuster te werken aan je eigen gezondheid voor de lange termijn.

Download ons Pitch Deck voor meer informatie

De gummies van Yummygums zijn vegan, suikervrij en worden gemaakt met alleen maar natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Onze potjes zijn gemaakt van gerecycled plastic (rPET) en zijn volledig recyclebaar. Daarnaast hebben we in samenwerking met een van de grootste producenten ter wereld een speciale Yummygums-verzenddoos ontwikkeld die zorgt dat wij al onze e-commerce orders zonder vulmateriaal kunnen verzenden. Deze doos heeft zelfs een award gewonnen! Als laatste zijn we nu druk bezig met een project om te zorgen dat we in de toekomst al onze pakketjes Co2-neutraal te verzenden.

Je kunt Yummygums online bestellen, maar we zijn ook offline verkrijgbaar bij meer dan 1.500 verkooppunten, zoals bv. Etos of in de UK bij alle vestigingen van Well Pharmacy. Wil je nooit meer zonder gummies komen te zitten? Met een flexibel en vrijblijvend Yummygums abonnement, krijg je jouw gummies automatisch periodiek thuisgestuurd. Op deze manier staat niets jouw gezonde routine meer in de weg!

Download ons Pitch Deck voor meer informatie

Groeien doen we niet alleen, maar met het ondernemende dream team dat we hebben gebouwd, vol met expertise en enthousiasme. Founders Luuk en Michel zijn beiden nog nauw betrokken en het dagelijkse management wordt gevoerd door Ruben (hiervoor VP Acquisition Finance ING) en Frank (hiervoor co-founder Budget Energie).

Download ons Pitch Deck voor meer informatie

Over investeren

Ons doel is om niet alleen de Benelux, maar heel Europa te helpen om gezonde routines op te bouwen én vol te houden. En voor die groei hebben we kapitaal nodig. Daarnaast hebben we sinds onze oprichting in 2017 een grote groep trouwe fans opgebouwd die als geen ander weet hoe Yummygums helpt om gezonde routines vol te houden. Door onze community de kans te geven om echt onderdeel te worden van ons bedrijf, hopen we dat we onze boodschap nog sterker en breder kunnen uitdragen. We willen sharefunders ook graag actief betrekken bij onderdelen van ons bedrijf, zoals bijvoorbeeld productontwikkeling en onze plannen voor de toekomst.

Na een omzetgroei van 265%(!) over de afgelopen twee jaar is Yummygums klaar voor de volgende stap.

1. We breiden internationaal uit – dit jaar al naar de UK en Scandinavië en de eerste stappen in de UK zijn al succesvol gezet!
2. Om onze retail aanwezigheid door heel Europa te vergroten hebben we Ruben Hijl aangenomen (hiervoor Head of Sales bij Tony’s Chocolonely).
3. We willen meer nieuwe producten introduceren. Gummies, maar ook andere productcategorieën. Hiervoor hebben we een productontwikkelaar aangetrokken (voorheen productontwikkelaar bij Vitaminstore).

Om deze groei en uitbreiding te ondersteunen zoekt Yummygums kapitaal om te investeren in teamuitbreiding, marketing en voorraden.

Download ons Pitch Deck voor meer over de inzet van jouw investering

Wanneer je als sharefunder in Yummygums investeert, word je mede-eigenaar van het leukste supplementen merk van Europa. Je ontvangt certificaten van aandelen waardoor je na je investering economisch mede-eigenaar bent van Yummygums BV. Hiermee profiteer je van alle economische opbrengsten als aandeelhouder (zoals dividend/winstuitkering) en eventuele waardestijging van de aandelen in het geval dat Yummygums BV ooit verkocht wordt. Je hebt geen formele zeggenschap of stemrecht, zoals gebruikelijk is bij sharefunding campagnes.

Je ontvangt als sharefunder certificaten van aandelen die zijn uitgegeven door de stichting “STAK Yummygums Sharefunding”.

Juridisch gezien koop je een certificaat dat is uitgegeven door de “Stichting Administratiekantoor Yummygums Sharefunding”. Deze stichting is in het bezit van net zo veel aandelen Yummygums BV als dat het certificaten heeft uitgegeven en elk certificaat geeft op deze manier (economisch) recht op één aandeel Yummygums BV. Stichting Administratiekantoor (ofwel STAK) Yummygums Sharefunding kun je het beste zien als een ‘tussenpersoon’ die fungeert als beheerder van de aandelen. De STAK koppelt het stemrecht los van het winstrecht, waardoor we iedereen de mogelijkheid kunnen geven om mede-eigenaar te worden van Yummygums en mee te delen in het succes van de groei. Dit is een standaard structuur die voor sharefunding transacties op deze manier wordt opgezet.

Yummygums heeft als doelstelling om € 750.000 groeikapitaal op te halen. Hiervoor worden er 15.000 aandelen en bijbehorende certificaten van aandelen uitgegeven met elk een prijs van €50. Een investering van €1.000,- staat dus gelijk aan 20 certificaten, een investering van €250,- staat gelijk aan 5 certificaten, etc.

De totale hoeveelheid aandelen die met deze €750.000 sharefunding wordt uitgegeven staat gelijk aan 9.26% van het totale aandelenkapitaal. Het overige percentage (90.74%) blijft bij de huidige aandeelhouders.

Rendement is nooit vooraf te bepalen is, maar door mede-eigenaar te worden zijn er twee manieren om potentieel rendement te behalen op jouw investering. De eerste is door dividenduitkering en de tweede is door winst bij eventuele verkoop van jouw certificaten. Op het moment dat er waarde wordt toegevoegd aan Yummygums, zal dit invloed hebben op de omzet en resultaten en daarmee op de waarde van de door jou gekochte certificaten.

Het bestuur van Yummygums kiest elk jaar samen met de aandeelhouders bij de aandeelhoudersvergadering of de winst wordt uitgekeerd als dividend of wordt terug geïnvesteerd in het bedrijf. Als de winst terug wordt geïnvesteerd komt dit ook weer ten goede aan de waarde van het bedrijf en dus jouw certificaten.

Het is ook mogelijk om je aandelen via het Digitaal Certificaat Houder Platform verkopen. Meer informatie hierover vind je bij de administratieve vragen.

Wij vinden de waardering een belangrijk onderdeel van onze campagne en willen hier een zo duidelijk en transparant mogelijk beeld over geven. Onze adviseurs en specialisten hebben de waarde van Yummygums BV berekend aan de hand van een financiële prognose voor de komende 5 jaar. Na gebruik van de ‘discounted free cashflow’ methode en de ‘market multiples’ methode is de pre-money waardering van het eigen vermogen van Yummygums vastgesteld op €7,3 miljoen.

Wil je meer weten over de waardering? Download het waarderingsrapport hier.

Als investeerder in Yummygums via de sharefundingcampagne ben je te allen tijde uitgesloten van aansprakelijkheid. Je kunt dus nooit aansprakelijk worden gesteld voor beslissingen die Yummygums in het verleden heeft genomen of in de toekomst zal nemen.

Betekent dit dat er helemaal geen risico’s verbonden zijn aan deze investering? Er zijn altijd risico’s verbonden aan een investering, dus investeer alleen met geld dat je kunt missen. Yummygums houdt rekening met de risico’s die ze lopen, die uiteindelijk een negatief effect kunnen hebben op de waarde en het bedrijfsresultaat. Deze negatieve effecten kunnen ook gevolgen hebben voor de waarde van jouw aandelen.

Enkele algemene risico’s zijn bijvoorbeeld:
· De omzet blijft achter bij de verwachtingen, al dan niet in combinatie met hogere kosten, waardoor de winst lager is dan verwacht.
· Het wegvallen van leveranciers uit het buitenland.

In het EBI (Essentiële Beleggersinformatie)-document, dat te vinden is onder ‘Documentatie’ op het Broccoli-platform, vind je meer uitleg over deze risico’s. Yummygums gaat ook dieper in op specifieke risico’s en voorzorgsmaatregelen met betrekking tot deze risico’s.

Administratieve vragen

Op het moment dat jij jouw certificaten hebt gekocht, krijg je een mail met daarin jouw bewijs van investering. Deze is ter bevestiging dat de transactie goed is verlopen en bevat informatie over jouw aankoop voor eigen administratie.

Nee. Het Certificaathouders Administratie Platform rekent geen transactiekosten aan investeerders bij de aankoop van certificaten. De verkoper, in dit geval Yummygums, betaalt de transactiekosten van het platform.

Als jij jouw certificaten besluit te verkopen, betaal jij als verkopende partij de transactiekosten. Dit bedraagt 2,5% per transactie over de verkoopsom wegens administratieve afhandeling. De koper betaalt wederom niets.

Op het moment dat de campagne start, begint er een zogeheten ‘lock-up’-periode van 24 maanden. Tijdens deze periode kun je jouw aandelen niet verhandelen (tot april 2025). Daarna is het mogelijk om jouw aandelen te verkopen. Dit kan door ze aan te bieden via het prikbord van Broccoli.

Het werkt als volgt: Op het moment dat je besluit jouw aandelen te verkopen, kun je ze aanbieden aan andere Broccoli-gebruikers op het prikbord. Het werkt niet zoals op de beurs, waar je een ‘verkooporder’ plaatst en dit automatisch wordt ‘gematcht’.

Yummygums bepaalt binnen welke bandbreedte een aanbod geplaatst kan worden. Deze bandbreedte is gebaseerd op de laatste bedrijfswaardering, die op haar beurt weer is gebaseerd op de laatste financiële prestaties en marktsegment. Als verkoper bepaal je vervolgens zelf de verkoopprijs binnen de gestelde bandbreedte. Potentiële kopers kunnen biedingen plaatsen, en uiteindelijk is het aan jou om het gewenste bod te accepteren of af te slaan.

Voor de verkoop van certificaten rekent Broccoli transactiekosten van 2,5% over de totale waarde aan jou als verkoper.

Voor jouw eigen administratie ontvang je direct na aankoop een bewijs van investering. Op 1 januari van ieder nieuw jaar sturen we je ook een jaaroverzicht exporteren van het aantal certificaten en tegen welke waarde jij deze certificaten van aandelen bezit. Deze informatie kan je voor eigen administratie of voor de belastingaangifte gebruiken. Voor vragen omtrent de administratie van jouw aandelen kun je ons bereiken via investeren@yummygums.com.

De waarde van de aandelen valt in Box 3 (voordeel uit sparen en beleggen) en hier geldt een zogeheten heffingsvrije vermogensvoet van minimaal €57.000 (en €114.000 als je een fiscale partner hebt) in 2023. Vind hier een hulpmiddel van de belastingdienst om jouw box 3-inkomen te berekenen. Over jouw inkomen uit vermogen betaal je, helaas, belasting. In het geval van een investering als deze, hebben we het over “Beleggingen/andere bezittingen”, waarbij het belastbaar tarief 6,17% is. Je betaalt per 2023 32% belasting over het tarief van 6,17% over het totaal behaalde rendement in 2023. Voor meer informatie over hoe je jouw box 3 vermogen kunt berekenen, kun je hier terecht.

Dit is geen fiscaal advies en wij raden jou te allen tijde aan om contact op te nemen met een belastingadviseur of hier zelf onderzoek naar te doen.

Dat kan zeker. Allereerst maak je dan een zakelijke gebruiker aan op het platform, waarna je de investering met jouw zakelijke bankrekening betaalt. Als dit goed is afgerond heb je een zakelijke investering gedaan. Bij vragen kun je ons bereiken via investeren@yummygums.com.

Belastingtechnisch hangt het van jouw situatie af. Algemeen genomen is de opbrengst van jouw belegging belastbaar binnen de vennootschapsbelasting. Zowel ontvangen dividenden als gerealiseerde meerwaarde vormen belastbare inkomsten voor de B.V. en worden belast met vennootschapsbelasting. Deze vennootschapsbelasting bedraagt in 2023 19% tot een winst van €200.000, daarboven bedraagt dit 25,8%. Bij uitkering van de dividenden wordt er ook voorheffing ingehouden die als voorschot op de verschuldigde vennootschapsbelasting verrekend kan worden.

Dit is geen fiscaal advies en wij raden jou te allen tijde aan om contact op te nemen met een belastingadviseur of hier zelf onderzoek naar te doen.

Ja, de Stichting Administratiekantoor Yummygums Sharefunding is een Nederlandse entiteit die is opgericht en geregistreerd door Elements Legal in Amsterdam. Het valt onder de Nederlandse wetgeving. De sharefundingronde van Yummygums is aangemeld bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Het document dat hierover gaat, is te vinden onder het kopje ‘Documentatie’ op het Broccoli-platform. Het is belangrijk om dit document goed door te lezen voordat je jouw investering definitief maakt.

Mail je vraag naar investeren@yummygums.com en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!