Vitamines voor vrouwen

Vitamines

Door Allegra van den Boog

Leestijd 4 min ·

Vitamines voor vrouwen

Vitamines spelen een cruciale rol in het behoud van een goede gezondheid, en dit geldt met name voor vrouwen. Vrouwen hebben unieke voedingsbehoeftes gedurende verschillende levensfasen, zoals bijvoorbeeld de zwangerschap en menopauze. En dan hebben we het nog geeneens over het dagelijks jongleren van een druk bestaan in verschillende hormonale fases. Daarom is het belangrijk om te begrijpen welke vitamines essentieel zijn om het welzijn van vrouwen te ondersteunen.

Jong Geleerd, Oud Gedaan 

Biotine (Vitamine B8)

Biotine helpt je lichaam met de aanmaak van keratine, een belangrijke bouwstof voor je haren en huid. Bovendien zorgt het ervoor dat het je haren sterk houdt en je huid verzorgt van binnenuit. Ook heeft Biotine een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel. Daarnaast helpt Biotine om energie uit je voedsel vrij te maken. De perfecte vitamine dus om al op vroege leeftijd mee te beginnen. 

Vitamine C

Vitamine C staat bekend om zijn positieve invloed op het immuunsysteem en zijn rol bij het behoud van een gezonde huid. Daarnaast is het goed bij vermoeidheid en moeheid en ondersteunt het de opname van ijzer. Bij veel mensen gaat een groot deel van de vitamine C in hun fruit en groente verloren door de manier waarop ze het bereiden. Veel vrouwen kunnen deze vitamine ook waarderen omdat het de cellen helpt beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling, en omdat het van belang is voor de vorming van collageen, die helpt de huid te verstevigen. Een allrounder dus! 

Vitamine B6

Vitamine B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit, heeft een rol in de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten (suikers) en activeert je natuurlijke energie in het lichaam. Een vitamine die voor vrouwen met lange, drukke dagen uitermate belangrijk is om goed op pijl te houden. 

Vitamines Voor Zwangere Vrouwen 

Foliumzuur (Vitamine B9)

Foliumzuur is van essentieel belang voor vrouwen, die een kinderwens hebben of al zwanger zijn. Het speelt een cruciale rol bij de vroege ontwikkeling van de foetus en helpt bij het voorkomen van neurale buisdefecten. Vrouwen die zwanger willen worden, wordt geadviseerd om al te starten met een dagelijks foliumzuursupplement. Foliumzuur draagt bij tot de ontwikkeling van het ongeboren kind tijdens de zwangerschap. Om die reden bevat onze Yummygums Mommy de hoeveelheid die hiervoor wordt geadviseerd door de Gezondheidsraad. 

Maar foliumzuur is niet alleen tijdens de zwangerschap van belang, het draagt namelijk ook bij aan vermindering van vermoeidheid en moeheid, zorgt mede voor een goede weerstand en draagt bij aan het proces van celvernieuwing. Daarom vind je het ook in andere Yummygums producten, zoals de Multi+ en Hair.

Ijzer

Ijzer is nodig om het groeiende bloedvolume van zowel de moeder als de baby te ondersteunen. Een tekort aan ijzer tijdens de zwangerschap kan leiden tot bloedarmoede. Het is belangrijk om voldoende ijzerrijke voedingsmiddelen te eten en indien nodig ijzersupplementen te nemen.

Vitamines Voor Vrouwen in de Menopauze 

Vitamine D

Vitamine D is essentieel voor de opname van calcium en het behoud van sterke botten, wat vooral belangrijk is in de menopauze. Vrouwen hebben een verhoogd risico op osteoporose naarmate ze ouder worden, dit kan komen door een vitamine D tekort. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat calcium uit voeding en eventueel supplementen via het bloed wordt opgenomen in je botten. Als je niet genoeg vitamine D in je lichaam hebt, blijft het grootste deel van de calcium in de darmen zitten. De calcium verlaat dan ongebruikt je lichaam. Calcium (kalk) is een belangrijke bouwstof voor de botten. Het wordt aanbevolen om dagelijks je gezicht, armen, benen of andere lichaamsdelen bloot te stellen aan de zon om vitamine D aan te maken. Dat werkt echter alleen als er voldoende zonkracht is en in de winter is dit structureel te weinig. Als je niet genoeg uit de zon of uit voeding kunt halen, dan kan aanvulling met een supplement een goede optie zijn. wat tijd in de zon door te brengen om natuurlijke vitamine D aan te maken, maar als dat niet mogelijk is, kan een supplement een goede optie zijn.

Calcium

Naast vitamine D is calcium cruciaal voor het behoud van gezonde botten en het verminderen van het risico op osteoporose. Vrouwen in de menopauze moeten ervoor zorgen dat ze voldoende calcium binnen krijgen, ofwel via voeding, ofwel via supplementen.

Yummygums Voor Vrouwen 

Yummygums begrijpt de specifieke behoeften van vrouwen en heeft daarom een assortiment gummies om jou in verschillende fases te kunnen ondersteunen:

  • Yummygums Hair: Gezond haar is een groot onderdeel van het zelfvertrouwen voor veel vrouwen. Yummygums Hair bevat biotine en andere voedingsstoffen die de haargroei en sterk, glanzend haar ondersteunen.
  • Yummygums Multi+: Een goede weerstand is voor veel mensen geen standaard, een supplement kan helpen om dit te ondersteunen. Onze Multi+ gummies bevatten 13 vitamines waaronder een hoge dosering vitamine B12 en vitamine D3. De vitamines in Yummygums Multi+ ondersteunen je weerstand, zijn goed voor de spieren en extra energie bij moeheid. 
  • Yummygums Mommy: Zwangerschap is een bijzondere tijd waarin de behoefte aan voedingsstoffen toeneemt. Yummygums Mommy bevat essentiële vitamines en mineralen zoals foliumzuur en vitamine D3 om de gezondheid van zowel de moeder als de ontwikkeling van de baby te ondersteunen.
  • Yummygums Menopause: De menopauze kan een uitdagende periode zijn voor veel vrouwen. Yummygums Menopause is speciaal samengesteld om vrouwen te ondersteunen tijdens deze fase. Het bevat vitamines, mineralen en botanicals zoals salie, die helpt bij opvliegers, stemmingswisselingen en B6 bij vermindering van vermoeidheid.

Of je nu een jonge vrouw bent, zwanger bent of de menopauze doormaakt, het is van vitaal belang om aandacht te besteden aan je voedingsbehoeften. Zorg ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen op dagelijkse basis binnenkrijgt, om je op je best te voelen!

Het welzijn van vrouwen is een belangrijk onderwerp, en de juiste voeding en supplementen kunnen een grote rol spelen bij het bereiken en behouden van een gezonde levensstijl gedurende alle levensfasen. 

*Bij specifieke gezondheidszorgen en/of medicijngebruik, zouden we altijd aanraden om eerst een arts te raadplegen.