6 tips voor langer, sterker en voller haar

Lifestyle

Door Sanne Bogers

Leestijd 2 min ·

6 tips voor langer, sterker en voller haar

Zo krijg je een vollere haarbos

In de categorie wie-wil-het-niet: een dikke, glanzende bos haar. Want ja, je haar is – op een sterke tweede plek na je gezicht – toch bést wel belangrijk voor je look. Hoe dik je haar is, wordt bepaald door je genen. Maar geen zorgen: er zijn een paar lifehacks om ieder type haar dikker te maken, of dikker te laten lijken. Lange lokken, here I come! Met deze tips ben jij een stap dichterbij je droomhaar:

1. Ga regelmatig naar de kapper

Say what? Ja, echt: laat regelmatig je puntjes bijwerken. Je haar is aan de onderkant dunner dan aan de bovenkant, dus op tijd knippen houd je haar vol tot in de punten. Ga voor weinig laagjes om je haar dikker te laten lijken.

2. Laat kleuren, föhnen en stylen achterwege

Wees lief voor je haar! Haar is kwetsbaar, en kleuren, föhnen, stijlen of krullen beschadigt je haar. Laat je haar drogen aan de lucht en kies haarvriendelijke haarverf. Was je haar niet te vaak, dat kan de hoofdhuid uitdrogen. En een gezonde hoofdhuid = gezond haar.

3. Zorg dat je genoeg vitamines binnenkrijgt

Je haar kan beter tegen een stootje en beter groeien als het stevig is, en voor stevig haar heb je voeding nodig. Drink genoeg water en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt, zoals biotine en selenium. Zo ondersteun je optimaal je haargroei.

4. Verzwaar je haar niet

‘Ja, duh’, denk je vast, maar ook jij maakt je hier vast schuldig aan. Stylingproducten maken je haar zwaarder, waardoor het lijkt alsof je minder haar hebt. Andersom werkt het ook: creëer volume voor een voller effect. Slaap met een vlecht of knot et voilá: de volgende ochtend heb je een mooie slag, en dus optisch een dikkere bos haar.

5. Vermijd stress

Mission impossible, we know, maar stress heeft helaas ook invloed op je haargroei. Het verstoort de levenscyclus van je haar, waardoor er vaak minder haren groeien.

6. Borstel je haar alleen als het droog is

Wist je dat haar op z’n aller kwetsbaarst is als het nat is? Borstel je haar daarom niet als het nat is: de kans dat er haren afbreken is groter dan wanneer je het eerst even laat drogen. Wrijf je haar ook niet tegen elkaar tussen de handdoek.