De ins & outs van VERISOL® collageen

Vitamines

Door Allegra van den Boog

Leestijd 4 min ·

De ins & outs van VERISOL® collageen

Collageen, een eiwit dat de basis vormt van ons bindweefsel, is essentieel voor een stevige en elastische huid. Vanaf 25 jaar neemt de productie van collageen af, waardoor onze huid haar veerkracht langzaam verliest. Collageen wordt al jaren toegevoegd in huidverzorgingsproducten zoals crèmes, maar je kunt het ook door middel van een supplement toevoegen aan je dieet. Het collageen dat wij gebruiken in onze Collagen Powder komt van VERISOL® en in deze blog leggen we daar graag wat meer over uit!

 

Wat is VERISOL® collageen?

VERISOL® is een échte beauty collageen, zo stimuleert het je huidmetabolisme en gaat het het verlies van collageen van binnenuit tegen door effectieve aanvulling. VERISOL® collageen is een gehydroliseerde vorm van collageen. Gehydroliseerd betekent ook wel ‘in stukjes geknipt’. De volledige vezels waaruit collageen bestaat, worden geknipt in kleine stukjes en zo ontstaan er peptiden met een zogenoemd laagmoleculair gewicht. Hierdoor zijn ze licht verteerbaar, worden ze gemakkelijk opgenomen en beter verdeeld in je lichaam.

 

Wat zijn de voordelen van VERISOL® collageen?

Goed opneembaar
VERISOL® is een gehydrolyseerd collageen type 1. Dit collageen kan je lichaam beter opnemen en distribueren. Dit in tegenstelling tot andere collageen in een andere vorm.

Natuurlijke huidverjonger
Dit collageen (type I) is speciaal ontwikkeld om de huid van binnenuit te verzorgen en te verjongen. Het kan de zichtbaarheid van rimpels verminderen en de huidelasticiteit verbeteren. Daarnaast helpt het je haarvolume te verbeteren, zorgt het voor mooie, sterke nagels en kan het zelfs cellulite verminderen.

Klinisch bewezen
De resultaten van het gebruik van VERISOL® collageen zijn klinisch bewezen. Zo kan het de zichtbaarheid van rimpels verminderen en de huidelasticiteit verbeteren. Ook helpt collageen het haarvolume te verbeteren, voor volumineus haar en mooie sterke nagels.

Hooggedoseerd
Bij verschillende onderzoeken met VERISOL® collageen zijn al resultaten verschenen na innemen van 2,5 gram collageen per dag. Yummygums biedt een dubbele hoeveelheid om jouw lichaam optimaal te ondersteunen.

 

Welke andere soorten collageen zijn er?

De meest gebruikte vormen van collageen in supplementen zijn collageen type I en collageen type II. Alle vormen van collageen kennen hun eigen functies, het is daarom handig om te weten met welk doel je collageen wil nemen. 


Collageen type I
Dit type collageen komt het meeste voor in je lichaam, namelijk meer dan 90% van al het collageen in je lichaam. Je vindt dit type collageen dan ook bijna overal in je lichaam. Het zit in je botten, huid, pezen, bloedvaten en nog veel meer. Type 1 collageen helpt om al deze delen sterk en flexibel te houden. Als je ouder wordt, maakt je lichaam minder van dit type collageen aan, wat kan leiden tot rimpels en een slappere huid. Om dit tegen te gaan, kun je collageen supplementen nemen die vooral type 1 bevatten. Dit werkt het beste wanneer het gehydrolyseerd is.

Collageen type II
Net als collageen type I levert type II ook de stoffen aan om nieuwe collageen aan te maken. Dit type vind je vooral in je kraakbeen, het zachte materiaal aan de uiteinden van je botten en in je gewrichten. Het nemen van supplementen met type 2 collageen kan helpen om je kraakbeen gezond te houden en gewrichtsontstekingen te verminderen.

Collageen type III
Dit type collageen is belangrijk voor de stevigheid van bloedvaten, spieren en bepaalde organen zoals de lever en nieren. Je vindt type 3 ook in je huid. Het helpt met name bij de opbouw van spieren, dus als je je spieren wilt versterken of sneller wilt herstellen na het sporten, kan type 3 collageen nuttig zijn.

 

Waarom kiezen wij voor VERISOL® collageen?

Kwaliteit is bij Yummygums altijd een belangrijke factor. VERISOL® collageen is goed onderzocht en wetenschappelijk onderbouwd. Het rundercollageen dat wij van VERISOL® gebruiken is daarnaast gemaakt van grasgevoerde runderen, het bevat geen E-nummers en het is halal.

 

Welke onderzoeken zijn er gedaan naar VERISOL® collageen?

Er zijn verschillende onderzoeken die de werking van VERISOL® collageen aantonen. Dit collageen wordt gebruikt door Yummygums in ons collageen poeder. We lichten de onderzoeken kort voor je toe. 

Onderzoek 1: Vermindering van de rimpeldiepte
Bij dit onderzoek kregen 114 vrouwen tussen de 45 en 65 jaar een keer per dag 2,5 gram VERISOL® óf een placebo, gedurende acht weken lang. De gezichtsrimpels van de deelnemers werden na vier weken gebruik en na de volledige acht weken gebruik opgemeten. Ook wordt er vier weken ná de laatst ingenomen dosis collageen opgemeten. Na acht weken was de gemeten afname van rimpels gemiddeld 20.1%. Bij een van de deelnemers was dit zelfs afgenomen met 49.9%. Daarnaast werd er bij de deelnemers een positief langdurig effect waargenomen. Vier weken na de laatste dosis waren er nog steeds resultaten zichtbaar. De conclusie van dit onderzoek was dan ook dat de inname van collageen poeder (specifieke bioactieve collageen peptiden) de huid rimpels verminderen en dat het een positief effect heeft op het opbouwen van de basisstructuur van de huid.

Onderzoek 2: Verbetering van huidelasticiteit
Tijdens een tweede onderzoek, gericht op de effectiviteit van collageenhydrolysaat, werd huidveroudering bestudeerd. 69 vrouwen tussen de 35 en 55 jaar kregen acht weken lang 2,5 gram, 5 gram of een placebo. Elke groep bestond uit 23 proefpersonen. Huidelasticiteit, huidvochtigheid, vochtverlies door de huid en ruwheid van de huid werden objectief gemeten vóór de eerste orale toediening van collageen of het placebo. Dit werd opnieuw gedaan na vier en acht weken van regelmatige inname. Het onderzoek toonde een aanzienlijke verbetering van de huidelasticiteit aan bij de groep die VERISOL® collageen had ingenomen, ten opzichte van de placebo groep.

Onderzoek 3: Vermindering van cellulitis
Tijdens dit onderzoek werd de cellulitis van vrouwen met een gezond gewicht en vrouwen met overgewicht behandeld. Hiervoor werden 105 vrouwen tussen de 24 en 50 jaar onderzocht. Zes maanden lang kregen zij per dag 2,5 gram collageen of een placebo. De hoeveelheid cellulitis werd vóór het onderzoek, na drie maanden gebruik en na zes maanden gebruik bepaald. Op basis van de gegevens kan geconcludeerd worden dat langdurig gebruik van collageen poeder (bioactieve collageen peptiden) leidt tot een verbetering van cellulitis en een positieve invloed heeft op de gezondheid van de huid.

Blog

For you