health-goals_slaap-nachtrust_desktop
Lekker bezig met je...

Slaap & Nachtrust

Je uitgerust voelen begint met een goede slaap en nachtrust, elementen die hier invloed op kunnen hebben zijn kamille extract, passiebloem extract en magnesium. Je vindt dit bijvoorbeeld in sommige thee, groene bladgroenten, noten, zaden en sommige fruitsoorten.

🌟 Belangrijkste ingrediënten

Melatonine - is een hormoon dat van nature voorkomt in ons lichaam en een rol speelt in het slaap-waakritme. Het zorgt ervoor dat we slaperig worden zodra het donker wordt.

Kamille - is een van de oudste en meest bekende planten ter wereld in de kruidengeneeskunde en werd vroeger zelfs als geneesmiddel beschouwd vanwege de mogelijke effecten.

Passiebloem - is afkomstig van een plant die prachtige bloemen én exotische vruchten geeft: passievruchten. Passiebloem wordt gebruikt omdat het een echte rustgever is. Het is goed voor de nachtrust*.

Magnesium - is goed voor de werking van je spieren en het helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit. Daarnaast is magnesium goed voor de normale werking van je zenuwstelsel en ook de ontspanning van de spieren, wat helpt bij het tot rust komen voor het slapengaan.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Jij vraagt, wij antwoorden!

OVER SLAAP EN NACHTRUST

Welke vitamines ondersteunen jouw slaap en nachtrust?

Bij Yummygums maken we gebruik van verschillende vitamines, mineralen en kruiden om de slaap en nachtrust te ondersteunen. Zo maken we gebruik van melatonine, kamille, passiebloem en magnesium.

Melatonine
Is een hormoon dat van nature voorkomt in ons lichaam en een rol speelt in het slaap-waakritme. Het zorgt ervoor dat we slaperig worden zodra het donker wordt.

Kamille
Is een van de oudste en meest bekende planten ter wereld in de kruidengeneeskunde en werd vroeger zelfs als geneesmiddel beschouwd vanwege de mogelijke effecten.

Passiebloem
Is afkomstig van een plant die prachtige bloemen én exotische vruchten geeft: passievruchten. Passiebloem wordt gebruikt omdat het een echte rustgever is. Het is goed voor de nachtrust*.

Magnesium
Is goed voor de werking van je spieren en het helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit. Daarnaast is magnesium goed voor de normale werking van je zenuwstelsel en ook de ontspanning van de spieren, wat helpt bij het tot rust komen voor het slapengaan.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

Hoeveel diepe slaap heb je nodig?

Gemiddeld heeft een volwassene 7 tot 9 uur slaap nodig per nacht. De behoefte aan slaap hangt meestal af van de leeftijd. Jongere hebben over het algemeen meer diepe slaap nodig dan oudere mensen. Bijvoorbeeld, pubers hebben typisch 8 tot 10 uur slaap per nacht nodig, terwijl 65-plussers vaak minder dan 8 uur per nacht slapen. De exacte hoeveelheid slaap die je nodig hebt, wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder leeftijd en dagelijkse activiteiten.

Je slaapcyclus bestaat uit vier fasen: inslapen, lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap. De derde fase, diepe slaap, is waar het lichaam zich herstelt. Gedurende een nacht van 8 uur slaap duurt de diepe slaap meestal 1 tot 2 uur.

Moeite met goed slapen? Bekijk onze tips.

Hoeveel slaap nodig per leeftijd?

De benodigde hoeveelheid slaap varieert afhankelijk van je leeftijd. Over het algemeen wordt aanbevolen dat volwassenen vanaf 18 jaar tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht krijgen voor een optimale gezondheid en welzijn. Toch kan dit variëren, afhankelijk van individuele behoeften en levensstijl. Sommige mensen hebben juist meer energie bij een korte nacht dan bij een lange. 

Slaap is een groot goed en heel belangrijk. In je slaap herstel je en vinden er allerlei processen plaats in je lichaam. Zo produceert je immuunsysteem bijvoorbeeld nieuwe afweerstoffen terwijl jij in dromenland bent. Een goede nachtrust is alleen niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Voor volwassenen die moeite hebben om voldoende rust te krijgen, kunnen slaap gummies een fijne ondersteuning zijn. Deze gummies, speciaal ontworpen voor volwassenen vanaf 18 jaar, bevatten naast melatonine en kamille ook passiebloem en meidoorn. Deze twee kruiden ondersteunen je nachtrust en helpen je om lekker te slapen. Zo word je ook lekker uitgerust weer wakker.

Hoe kan je snel in slaap vallen?

Er zijn verschillende strategieën die je kunt proberen om snel in slaap te vallen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je slaapkamer comfortabel en uitnodigend is. Houd de kamer koel, donker en stil. Gebruik eventueel een slaapmasker of oordopjes als dat helpt. Daarnaast is het belangrijk om elke dag op dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan, zelfs in het weekend. Dit helpt je lichaam om een natuurlijk slaap-waakritme te ontwikkelen. Beperk daarnaast het gebruik van cafeïnehoudende dranken zoals koffie, thee en frisdrank, vooral in de middag en avond. Vermijd ook het gebruik van nicotine en alcohol, aangezien deze de slaap kunnen verstoren. 

Helpen deze tips niet? Overweeg dan eens een slaap bevorderend supplement. Lees je in over het gebruik van natuurlijke supplementen zoals ashwagandha, magnesium of slaap gummies die alle drie op hun eigen manier de ontspanning ondersteunen.

Hoe krijg je rust in je hoofd?

Rust vinden in je hoofd kan een uitdaging zijn, vooral in een wereld vol afleiding en stress. Enkele dingen waar je op kan letten zijn bijvoorbeeld het verminderen van prikkels, beperk blootstelling aan externe prikkels zoals elektronische apparaten, nieuws en sociale media. Geef jezelf regelmatig pauzes van schermen en creëer rustige, prikkelvrije zones in je huis. Daarnaast kan je oefeningen zoals het opschrijven van gedachtes, mindfulness en meditatie toepassen. Zo raak je je gedachtes gemakkelijker kwijt, en kan je lichaam zich ontspannen. Ben je daar te onrustig voor? Plan een lange wandeling door de natuur, beweging en frisse lucht helpen vaak stress verlagend.

Zorg ten slotte goed voor jezelf door regelmatig te slapen, gezond te eten*, voldoende te hydrateren en regelmatig te bewegen. Een gezonde levensstijl kan je fysieke en mentale welzijn bevorderen en bijdragen aan een rustiger hoofd. 

*Vitamines die goed zijn voor de gemoedstoestand zijn, biotine (b8), foliumzuur (b11), magnesium, niacine (b3), thiamine (b1), vitamine b12, vitamine b6 en vitamine C. 

Moeite met goed slapen? Bekijk onze tips.

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID