health-goals_weerstand_desktop
Lekker bezig met je...

Weerstand

Ondersteun jouw weerstand en dagelijkse ondersteuning met onder andere echinacea, vitamine A, B, C en D3. Deze vind je bijvoorbeeld in groentes, fruit, vis en eieren.

🌟 Belangrijkste ingrediënten

Vitamine A - is van belang voor je immuunsysteem, goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt de conditie van de ogen. Daarnaast draagt vitamine A bij aan een goed ijzergehalte in het bloed.

Vitamine B1, B6, B8 en B12 - bevorderen de energiestofwisseling in je lichaam: ze helpen energie vrij te maken uit eiwitten, vetten en koolhydraten. Het geeft extra energie bij moeheid en vermoeidheid, helpt bij spanning en stressvolle situaties en is goed voor je geheugen en concentratievermogen.

Vitamine C - is een antioxidant, welke de gezonde lichaamscellen helpt te beschermen en de weerstand ondersteunt. Bovendien draagt vitamine C bij aan je fitheid.

Vitamine D - is belangrijk voor de goede werking van je spieren en voor het behoud van sterke botten. Het draagt daarnaast bij aan een sterk gebit. Ook ondersteunt vitamine D je weerstand. Tot slot speelt vitamine D een rol bij weefselgroei en draagt het bij aan de opname van calcium en fosfor uit je voeding.

Echinacea - is een bloem die ook wel rode zonnehoed wordt genoemd. De plant is afkomstig uit Noord-Amerika. Hoewel dit kruid inmiddels wereldwijd wordt toegepast, begon het gebruik vroeger al bij inheemse volken. Zij gebruikten echinacea met het geloof in de werkzame eigenschappen van de plant.

Jij vraagt, wij antwoorden!

OVER WEERSTAND

Welke vitamines ondersteunen de weerstand?

Bij Yummygums maken we gebruik van verschillende vitamines, mineralen en kruiden om de weerstand te kunnen ondersteunen. Zo maken we gebruik van vitamine A, vitamine B, vitamine C, vitamine D en echinacea.

Vitamine A
Is van belang voor je immuunsysteem, goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt de conditie van de ogen. Daarnaast draagt vitamine A bij aan een goed ijzergehalte in het bloed.

Vitamine B1, B6, B8 en B12
Bevorderen de energiestofwisseling in je lichaam: ze helpen energie vrij te maken uit eiwitten, vetten en koolhydraten. Het geeft extra energie bij moeheid en vermoeidheid, helpt bij spanning en stressvolle situaties en is goed voor je geheugen en concentratievermogen.

Vitamine C
Is een antioxidant, welke de gezonde lichaamscellen helpt te beschermen en de weerstand ondersteunt. Bovendien draagt vitamine C bij aan je fitheid.

Vitamine D
Is belangrijk voor de goede werking van je spieren en voor het behoud van sterke botten. Het draagt daarnaast bij aan een sterk gebit. Ook ondersteunt vitamine D je weerstand. Tot slot speelt vitamine D een rol bij weefselgroei en draagt het bij aan de opname van calcium en fosfor uit je voeding.

Echinacea
Is een bloem die ook wel rode zonnehoed wordt genoemd. De plant is afkomstig uit Noord-Amerika. Hoewel dit kruid inmiddels wereldwijd wordt toegepast, begon het gebruik vroeger al bij inheemse volken. Zij gebruikten echinacea met het geloof in de werkzame eigenschappen van de plant.

Hoe lang duurt griep?

Meestal duurt griep tussen de 5 en 7 dagen. De eerste symptomen van de griep kunnen plotseling opkomen en zijn vaak ernstig. Dit kunnen bijvoorbeeld hoge koorts, koude rillingen, spierpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, droge hoest, keelpijn of een verstopte of lopende neus zijn. Tijdens deze periode is het belangrijk om goed te rusten en voldoende vocht binnen te krijgen. Gezonde voeding, rijk aan vitaminen en mineralen, kan het immuunsysteem ondersteunen.

Na de eerste paar dagen beginnen de symptomen meestal af te nemen, maar de koorts kan nog enkele dagen aanhouden. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven en voedzame voedingsmiddelen te consumeren om het lichaam te helpen bij het bestrijden van de infectie en het herstellen van de energie die verloren is gegaan tijdens de ziekteperiode. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals fruit en groenten, kunnen helpen bij ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem.

Een steuntje in de rug nodig voor je weerstand? Bekijk dan onze weerstand gummies. Vitamines C en vitamine D3 helpen het immuunsysteem en zorgen mede voor een goede weerstand. Daarnaast is zink niet alleen een antioxidant, maar helpt het de cellen ook te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en door luchtvervuiling.

Wat eten bij griep?

Bij griep is het belangrijk om goed te eten en gehydrateerd te blijven om het immuunsysteem te ondersteunen en het herstel te bevorderen. Let dan ook goed op vitamines zoals vitamine C, vitamine D, vitamine A, vitamine E en vitamine B6.

Vitamine C:
Te vinden in voedingsmiddelen zoals sinaasappels, kiwi's, citrusvruchten, aardbeien, paprika's, broccoli en boerenkool. Deze vitamine helpt het immuunsysteem en ondersteunt de afweer van het lichaam. Daarnaast heeft het een positief effect op de weerstand tijdens en na fysieke inspanning. 

Vitamine D:
Hoewel vitamine D voornamelijk wordt aangemaakt door blootstelling aan zonlicht, kunnen voedingsmiddelen zoals vette vis (zalm, makreel, tonijn), eieren en verrijkte voedingsmiddelen zoals melk, sinaasappelsap en ontbijtgranen bijdragen aan de inname van vitamine D. Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en speelt een rol in het proces van weefselgroei en - ontwikkeling.

Vitamine A:
Voedingsmiddelen zoals zoete aardappelen, wortelen, spinazie, boerenkool, eieren en lever zijn goede bronnen van vitamine A. Deze vitamine ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij de normale werking van de slijmvliezen, wat zich in de longen bevind.

Vitamine E:
Noten, zaden, amandelen, spinazie, broccoli en avocado's zijn rijk aan vitamine E. Deze vitamine is een antioxidant en zorgt voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Daarnaast levert het ook een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in (lichaams)cellen. 

Vitamine B6:
Voedingsmiddelen zoals kip, kalkoen, tonijn, zalm, bananen, aardappelen en zonnebloempitten zijn goede bronnen van vitamine B6. Deze vitamine zorgt mede voor een goede weerstand, draagt bij aan fitheid en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.

Door voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan deze vitamines, kun je je immuunsysteem ondersteunen en het herstel tijdens een periode van griep bevorderen. Heb je moeite met genoeg vitamines binnenkrijgen? Bekijk dan onze multivitamine gummies, kindervitamines of vitamines voor vegetariërs en vegans.

Waarom spierpijn bij griep?

Spierpijn tijdens griep wordt vaak veroorzaakt door opgehoopte afvalstoffen in de spieren. Het immuunsysteem van het lichaam reageert op de infectie en kan daardoor minder snel de afvalstoffen afvoeren. Vitamine D en Magnesium zijn beide goed voor de werking van de spieren. Vitamine D speelt namelijk een rol bij het behouden van soepele, sterke spieren. Daarnaast helpt vitamine D om de risico's van vallen te verminderen, in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte. Vallen is namelijk een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar. Daarnaast is magnesium belangrijk voor een normale spierwerking en zorgt het mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.

Hoe weerstand verhogen?

Het op peil houden van je weerstand draagt bij tot de normale werking van je immuunsysteem. Wanneer je goed let op je voeding, hydratatie, slaap, stress, beweging, gewoontes en je vitamine-inname zal je lichaam je daar dankbaar voor zijn.

Eet een gezond dieet
Zorg ervoor dat je dagelijkse voeding een breed scala aan voedingsmiddelen bevat, waaronder veel groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Deze voedingsmiddelen bevatten essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem kunnen versterken.

Blijf gehydrateerd
Drink voldoende water gedurende de dag om gehydrateerd te blijven. Vocht is belangrijk voor een goede werking van je immuunsysteem en helpt bij het afvoeren van giftige stoffen uit je lichaam.

Krijg voldoende slaap
Voldoende slaap is essentieel voor een gezond immuunsysteem. Probeer elke nacht 7-9 uur slaap te krijgen om je lichaam de kans te geven te herstellen en je weerstand te versterken.

Beheer stress
Langdurige stress kan je immuunsysteem verzwakken, dus het is belangrijk om stress te beheren door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie, diepe ademhaling, yoga of het beoefenen van hobby's.

Beweeg regelmatig
Regelmatige lichaamsbeweging kan je weerstand verhogen door de bloedsomloop te verbeteren, stress te verminderen en ontstekingen te verminderen. Probeer minstens 30 minuten per dag matige lichaamsbeweging te krijgen, zoals wandelen, fietsen, zwemmen of dansen.

Vermijd slechte gewoonten
Het vermijden van slechte gewoonten zoals roken en overmatig alcoholgebruik kan je immuunsysteem versterken en je weerstand verhogen.

Neem voldoende vitamines en mineralen
Zorg ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt door een gezond dieet met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Voeg eventueel een weerstand supplement toe aan je routine. 

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID

LEKKER BEZIG MET JE GEZONDHEID