De belangrijkste vitamines voor je kids

Vitamines

Door Annabel Bruijns

Leestijd 3 min ·

De belangrijkste vitamines voor je kids

Na een ontspannen vakantie is het weer tijd om terug te keren naar de realiteit van school, werk en de dagelijkse routines. Het vinden van de juiste balans kan hierin een uitdaging zijn. Als ouder wil je er natuurlijk voor zorgen dat je kids extra goed worden ondersteund tijdens de overgang van een lange vakantie naar een nieuw schooljaar. In deze blog nemen we je mee in de belangrijkste vitamines die kinderen nodig hebben, zodat ze zich vol focus en energie op het nieuwe schooljaar kunnen concentreren.

 

Back to school, back to reality

Na een heerlijke vakantie vol ontspanning en avontuur, kan de overgang naar een nieuw schooljaar best overweldigend zijn voor je kids. Het is belangrijk om deze overgang soepel te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je kinderen alle nodige ondersteuning krijgen. Goede voeding en de daarbij behorende vitamines spelen hierbij een cruciale rol.

 

Vitamine B-complex

De B-vitamines, waaronder vitamine B6, B11 (Foliumzuur) en B12, spelen een cruciale rol bij het omzetten van voedsel in energie. Deze vitamines bevorderen de energiestofwisseling en het energieniveau in het lichaam. Daarnaast helpen ze het immuunsysteem en dragen ze bij aan fitheid. Dit kan dus bijdragen aan de energie en concentratie bij kinderen, wat ze na een lange vakantie extra nodig kunnen hebben.

 

Vitamine C

Deze krachtige antioxidant ondersteunt het immuunsysteem van je kinderen en beschermt hen tegen verkoudheid en andere ziekten die kunnen voorkomen op scholen. Het helpt ook bij de opname van ijzer uit voedsel, wat essentieel is voor de energieproductie. Daarnaast draagt vitamine C bij aan de werking van het zenuwstelsel en geeft het extra weerstand bij lichamelijke inspanning.

 

Vitamine D

Deze vitamine draagt bij aan sterke botten en een gezond immuunsysteem. Het verhoogt de calciumopname in botten en is van belang voor de opbouw van sterke botten bij kinderen. Vooral als de dagen straks weer korter worden en kinderen minder tijd buiten doorbrengen, kan het binnen krijgen van voldoende vitamine D een uitdaging zijn.

 

Omega-3

Deze vetzuren dragen bij aan een gezonde hersenontwikkeling en kunnen de aandacht en het geheugen van kinderen verbeteren, wat vooral belangrijk is tijdens het leren. Daarnaast ondersteunt het de conditie van de ogen.

 

Yummygums

Het kan soms een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat kinderen alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen, #partentlife. Je doet dagelijks je best om je kind voldoende fruit en groenten te laten eten, maar krijgen ze daar wel genoeg mee binnen? No worries, we got you! Met Yummygums Kids zorg je ervoor dat je kind de vitamines en mineralen binnenkrijgt om het immuunsysteem te ondersteunen, lekker te kunnen spelen en vooral kind te kunnen zijn!

Yummygums Kids zijn suikervrije gummies in een lekkere aardbeiensmaak die 12 belangrijke vitamines en mineralen bevatten, waaronder een hoge dosering vitamine B12 en vitamine D3. De gummies ondersteunen het energieniveau en de weerstand van je kind en zijn belangrijk voor sterke botten en tanden. Yummygums Kids zijn vegan, 100% natuurlijk en vrij van allergenen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Als een mooie aanvulling op Yummygums Kids, is er Yummygums Vegan Omega-3. Deze gummies met een frisse citrussmaak bevatten Omega-3 DHA, een bron van omega-3 vetzuren. De hoogwaardige DHA in de gummies wordt gewonnen uit algen en daarom zijn deze gummies 100% vegan.

Met de overgang van vakantie naar school is het van belang om ervoor te zorgen dat je kinderen alle nodige ondersteuning krijgen om gezond en energiek te blijven. Een gevarieerd dieet met essentiële vitamines speelt hierbij een belangrijke rol. Met Yummygums Kids en Omega-3 kun je ervoor zorgen dat je kinderen een aanvulling van alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen op een lekkere, leuke en makkelijkere manier.