Zomerse haarverzorging voor stralende lokken!

Lifestyle

Door Dieke Wissing

Leestijd 3 min ·

Zomerse haarverzorging voor stralende lokken!

De zomer is dé tijd om te genieten van zon, zee en strand. Maar al die warmte, vochtigheid en blootstelling aan de zon kan je haar natuurlijk erg beschadigen. Gelukkig zijn er manieren waarop je je haar kunt verzorgen en beschermen deze zomer, en vitamines kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. In deze blog geven we je een aantal handige tips en laten we zien hoe je met behulp van vitamines extra aandacht kunt besteden aan de verzorging van je haar. Zo ga jij deze zomer met gezond en stralend haar door het leven!

Hydrateer je haar

De zomerse hitte en blootstelling aan de zon kunnen je haar erg uitdrogen. Het is dus belangrijk om je haar gehydrateerd te houden. Gebruik daarom een vochtinbrengende shampoo en conditioner die geschikt zijn voor jouw haartype. Daarnaast kun je een leave-in conditioner gebruiken om je haar extra te hydrateren en te beschermen tegen de hitte.

Bescherm je haar tegen de zon

Net zoals je je huid beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon, moet je ook je haar beschermen. Draag een hoed of een sjaal om je haar te beschermen tegen direct zonlicht. Daarnaast kun je haarproducten gebruiken die UV-bescherming bieden. Deze producten vormen een barrière tussen je haar en de schadelijke UV-stralen zodat je lokken beschermd blijven.

Vermijd overmatige hitte

De zomer is al warm genoeg, vermijd daarom het gebruik van verwarmde styling tools zoals föhns, stijltangen en krultangen zo veel mogelijk. Probeer je haar natuurlijk te laten drogen en kies voor luchtige kapsels. Als je toch warmte moet gebruiken, gebruik dan hittebeschermende producten om je haar te beschermen.

Bescherm je haar tegen chloor en zout water

Zwemmen in chloor- of zout water kan je haar beschadigen en uitdrogen. Spoel je haar daarom altijd goed uit voordat je het water in gaat, zodat het haar goed wordt gereinigd met schoon water. Op die manier zal je haar minder chloor of zout opnemen. Gebruik na het zwemmen een diep voedend masker om je haar te herstellen en hydrateren.

Voed je haar met de juiste vitamines

Vitamines spelen een cruciale rol in het bevorderen van de gezondheid van je haar. Bepaalde vitamines zijn vooral belangrijk tijdens de zomermaanden. Vitamine C helpt bijvoorbeeld bij de productie van collageen, wat de haargroei en de sterkte bevordert. Biotine houdt je haar sterk en glanzend en levert ook een bijdrage aan de productie van keratine, een eiwit dat belangrijk is voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Bamboe extract is van nature rijk aan silica, een essentiële voedingsstof waarmee droog en beschadigd haar glanzender en gezonder wordt. Selenium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij de conditie en het behoud van gezond, glanzend en sterk haar. Deze vitamines en mineralen zitten onder andere in de Yummygums Hair. Deze suikervrije gummies met natuurlijke kleur- en smaakstoffen ondersteunen je haargroei en zorgen voor gezond, sterk en glanzend haar. Met deze gummies zorg je op een leuke, lekkere én makkelijker manier dat je haar goed verzorgd de zomer door komt!

Tijdens de zomermaanden is het dus belangrijk om extra aandacht te besteden aan de verzorging van je haar. Door je haar goed te hydrateren, te beschermen tegen de zon, overmatige hitte te vermijden en de juiste vitamines in te nemen kun je je haar gezond en stralend houden. Goede haarverzorging begint van binnenuit, en daarom kunnen de Hair gummies van Yummygums een waardevolle aanvulling zijn. Geniet van de zomer terwijl je je haar beschermt en verzorgt!