Zomerse vitamines: haal het beste uit het seizoen!

Vitamines

Door Annabel Bruijns

Leestijd 3 min ·

Zomerse vitamines: haal het beste uit het seizoen!

De zomer is begonnen en dat betekent dat we volop kunnen genieten van de zon, buitenactiviteiten en vakantie. Maar wist je dat je lichaam in de zomer ook een andere vitamine behoefte kan hebben tijdens deze warme maanden? In deze blog nemen we een kijkje naar de essentiële vitamines die je kunnen ondersteunen in de zomer. Zo haal jij het meeste uit jezelf dit seizoen!

Vitamine C - het zonnetje voor je immuunsysteem

Ook met het warme weer is het belangrijk om je immuunsysteem te ondersteunen. Daarom is vitamine C een goede vitamine voor tijdens de zomermaanden. Vitamine C is ook van belang bij de productie van collageen, die helpt de huid te verstevigen. Er zijn veel vruchten die rijk zijn aan vitamine C, denk aan sinaasappels, aardbeien en kiwi’s. Mocht je toch nog een extra aanvulling vitamine C nodig hebben, kan je deze onder andere vinden in onze Multi+, Hair en Immunity gummies.

 

Vitamine A, vitamine E, zink en collageen - voor een gezonde huid

Vitamine A
Naast het ondersteunen van je immuunsysteem, is het belangrijk om ook je huid te beschermen in de zomer. Vitamine A, ook wel de glow-vitamine genoemd, speelt een belangrijke rol bij het behoud van een gezonde huid. Het voedt namelijk de huid van binnenuit en ondersteunt daarnaast het herstellend vermogen. 

Vitamine E
Zonneschade kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid. Vitamine E is een antioxidant. Deze vitamine helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling. Daarnaast vangt het vrije-radicalen.

Zink
Dit is een belangrijke vitamine voor de huid. Het helpt de huid gezond te houden, ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en verzorgt deze van binnenuit. In de zomer wordt de huid meer blootgesteld aan de zon, wat kan leiden tot oxidatieve stress en schade door vrije radicalen. Gelukkig helpt zink de cellen te beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht. 

Op zoek naar aanvulling van vitamine A, vitamine E en zink? Je vindt ze onder andere in deze gummies: Hair, Multi+, Iron Vegan en Kids.

Collageen
Collageen is een belangrijke bouwsteen van de huid. Er zijn verschillende dingen die een negatieve invloed kunnen hebben op collageen in je lichaam, bijvoorbeeld suiker, stress, roken, cafeïne en alcohol, maar ook UV straling. Dat de zon rimpels veroorzaakt hoor je vaker, maar het is zelfs de nummer één oorzaak van huidveroudering. Wist je dat dit onder andere komt omdat de straling van de zon DNA-schade kan veroorzaken bij de cellen die collageen aanmaken? Naast SPF smeren om dit te voorkomen, draagt het ook bij om collageenrijk te eten of om een collageen supplement in de vorm van poeder of gummies te gebruiken. 

 

Vitamine D en magnesium - stralend de zomer door

Vitamine D
Tijdens de zomer is er niets zo fijn als de warme zonnestralen op je huid voelen. Wist je dat de zon een natuurlijke bron van vitamine D is? Vitamine D draagt bij aan sterke botten, een gezond immuunsysteem en kan zorgen voor een beter humeur. Dus ga lekker naar buiten, geniet van de zon en laat je lichaam vitamine D aanmaken. Vergeet natuurlijk niet om je huid te beschermen met een zonnebrandcrème met een hoge SPF. Mocht je niet genoeg buiten komen of in een risicogroep vallen waarbij een suppletieadvies voor vitamine D hoort, kun je met de Sunny D3 gummies zorgen dat je vitamine D niveau aangevuld wordt naast je dagelijkse dieet.

Magnesium
Deze vitamine is niet alleen goed voor de gemoedstoestand, magnesium helpt ook bij het handhaven van een goede elektrolytenbalans. Dit is onder andere belangrijk is voor het op peil houden van je vochtbalans. Ook speelt het een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren en ondersteunt het de vermindering van vermoeidheid en moeheid. De perfecte partner als de voetjes van de vloer gaan tijdens lange zomernachten! Bekijk onze Magnesium hier. 
 
Haal het beste uit het zomerseizoen door te genieten van de zon, gezonde voeding en eventueel een aanvullende gummie. Op deze manier houd je jouw lichaam en huid stralend tijdens de warme zomerdagen!