Zomerse vitamines: haal het beste uit het seizoen!

Vitamines

Door Annabel Bruijns

Leestijd 2 min ·

Zomerse vitamines: haal het beste uit het seizoen!

De zomer is begonnen en dat betekent dat we volop kunnen genieten van de zon, buitenactiviteiten en vakantie. Maar wist je dat je in de zomer ook specifieke vitamines nodig hebt om je gezond en energiek te houden tijdens deze warme maanden? Ons lichaam kan namelijk een andere voedingsbehoefte krijgen en onze dagelijkse routines kunnen veranderen. In deze blog nemen we een kijkje naar de essentiële vitamines die je nodig hebt om het beste uit het zomerseizoen te halen en hoe onze gummies je kunnen helpen om deze vitamines binnen te krijgen. Zo haal jij het beste uit het seizoen!

Vitamine C - de zomerboost voor je immuumsysteem

Ook met het warme weer is het belangrijk om je immuunsysteem op peil te houden. Daarom is Vitamine C een must-have vitamine tijdens de zomermaanden. Daarnaast helpt vitamine C bij de productie van collageen, wat de huid gezond en stralend houdt. Er zijn veel vruchten die rijk zijn aan vitamine C, denk aan sinaasappels, aardbeien en kiwi’s. Mocht je toch nog een extra boost vitamine C kunnen gebruiken, kan je deze vinden in onze Multi+, Hair en Immunity gummies.

Vitamine A&E - voor een gezonde huid

Naast het versterken van je immuunsysteem, is het belangrijk om je huid te laten stralen in de zomer. Vitamine A, ook wel de glow-vitamine genoemd, speelt een belangrijke rol bij het behoud van een gezonde huid.

Zonneschade kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid. Vitamine E kan helpen bij het behoud van een gezonde huid en het verminderen van ontstekingen. Daarnaast draagt Vitamine E ook bij aan het behoud van een goed immuunsysteem. Vitamine E is te vinden in onze Multi+ en Hair gummies.

Vitamine D - stralend de zomer door

Tijdens de zomer is er niets zo fijn als de warme zonnestralen op je huid voelen. Wist je dat de zon een natuurlijke bron van vitamine D is? Vitamine D draagt bij aan sterke botten, een gezond immuunsysteem en kan zorgen voor een beter humeur. Dus ga lekker naar buiten, geniet van de zon en laat je lichaam vitamine D aanmaken. Vergeet natuurlijk niet om je huid te beschermen met een zonnebrandcrème met een hoge SPF. Mocht je toch niet genoeg buiten komen en behoefte hebben aan extra vitamine D, kun je met de Sunny D3 gummies zorgen dat je vitamine D niveau toch op peil blijft.

 

Haal het beste uit het zomerseizoen door te genieten van de zon, gezonde voeding en eventueel een aanvullende gummie om te zorgen dat je niets te kort komt. Op deze manier zorg je ervoor dat je lichaam en huid gezond en stralend blijven tijdens de warme zomerdagen!