Post-holiday dip? Zo kom jij weer in je routine!

Lifestyle

Door Annabel Bruijns

Leestijd 3 min ·

Post-holiday dip? Zo kom jij weer in je routine!

Back to school, back to work, back to reality! Na de feestelijke dagen van vakantie kan het moeilijk zijn om weer terug in je normale ritme te komen. We worden vaak geconfronteerd met de beruchte ‘post-holiday dip’, waarin je last hebt van lage energie en motivatie. Maar geen zorgen, wij hebben een aantal tips om je te helpen deze dip te overwinnen en je energieniveau weer lekker op te krikken.

Start rustig op

Het is altijd weer even wennen als je de eerste dag na vakantie terug aan het werk moet gaan. In plaats van je meteen in je hectische schema te storten, probeer geleidelijk aan weer op te starten. Gun jezelf een paar dagen om te wennen voordat je weer vol gas gaat. Herintroduceer stapsgewijs je normale taken zodat je er rustig in kan komen en je daarna weer lekker in de workflow komt.

Ga naar buiten

Tijdens de vakantie heb je waarschijnlijk veel tijd buiten doorgebracht. Het zal even wennen zijn om nu weer dagenlang binnen op kantoor door te brengen. Dit kan een dipje in je energieniveau veroorzaken. Maak daarom dagelijks korte wandelingen, ga hardlopen of geniet ‘s avonds van de laatste zonnestralen in je tuin of op je balkon. De buitenlucht kan namelijk wonderen doen voor je energieniveau en met een hoger energieniveau is het een stuk makkelijker om door de post-vakantieblues heen te komen.

Vernieuw je werkplek

Of het nu je kantoor of studiebureau is, een opgeruimde en goed georganiseerde werkplek kan wonderen doen voor je productiviteit en humeur. Zorg dat je bureau een prettige en gezellige werkplek is, zodat je je meteen een stuk fijner voelt op deze plek. Voeg bijvoorbeeld wat planten toe of persoonlijke accenten zoals een gezellige vakantiefoto om het echt tot jouw eigen, fijne werkplek om te toveren.

Plan leuke activiteiten

Iets leuks om naar uit te kijken kan helpen om de post-holiday dip te verslaan. Plan bijvoorbeeld een weekendje weg, organiseer een gezellige avond met vrienden of familie of bedenk een nieuwe hobby. Deze activiteiten dienen als positieve afleidingen, waardoor je ook na je vakantie weer leuke dingen op de planning hebt staan om naar uit te kijken.

Selfcare!

De periode na de vakantie kan vaak hectisch zijn omdat je veel moet inhalen en er weer een hoop werk op je ligt te wachten. Zorg er daarom voor dat je na een drukke dag voldoende rust krijgt, gezond blijft eten en tijd vindt voor activiteiten waar je blij van wordt.

Blijf in beweging

Beweging is een goede manier om je energie en humeur te stimuleren. Vind een training routine die bij je past en waar je blij van wordt. Of het nu dansen, hardlopen of naar de sportschool gaan is. Regelmatige lichaamsbeweging zorgt ervoor dat endorfines vrijkomen, de feel-good hormonen die kunnen helpen de post-vakantieblues te verdrijven.

Take your vitamines

Hoewel het toepassen van deze tips je zeker zal helpen weer in je dagelijkse routine te komen, is het ook belangrijk te blijven letten op je vitamines. Met name de vitamines B en D staan bekend om hun rol bij het ondersteunen van de energiestofwisseling en het in stand houden van een gezond immuunsysteem.

Yummygums Energy zijn vitamine gummies met een lekkere colasmaak. De gummies bevatten naast de energie vitamines B6 en B12, ook taurine, guarana – een natuurlijke bron van cafeïne, ginseng en gojibes. Yummygums zijn vegan, 100% natuurlijk, vrij van allergenen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Dus heb je naast deze tips nog steeds behoefte aan meer energie? No worries, Yummygums Energy activeert je natuurlijke energie in het lichaam. Daarnaast dragen de gummies bij aan je concentratie, zodat je je beter kunt focussen.

Laat de post-holiday dip je niet naar beneden halen. Met deze tips en de ondersteuning van Yummygums Energy zit je zo weer in je dagelijkse routine en ben je helemaal ready to go back to school, work and reality!

Blog

For you