Energiedip? Zo kom je er vanaf!

Lifestyle

Door Teuntje Damen

Leestijd 3 min ·

Energiedip? Zo kom je er vanaf!

Sprongen we elke ochtend maar fluitend en optimaal uitgerust ons bed uit, dat zou het leven een stuk makkelijker maken. De hoeveelheid energie die je hebt, bepaalt voor een groot deel hoe veel je voor elkaar kan krijgen op een dag en het heeft natuurlijk invloed op je humeur.

We voelen ons allemaal wel eens uitgeput, als dit echter regelmatig gebeurt is het een goed idee om op zoek te gaan naar een duurzame manier om je dagelijkse dip tegen te gaan. In deze blog vind je 7 wetenschappelijk onderbouwde tips zodat jij weer energiek de dag door komt.

Wat kun je doen voor meer energie?

1. Drink genoeg water

Volgens verschillende onderzoeken krijgen we pas een dorstprikkel als we al voor 2-3% uitgedroogd zijn. Aangezien vermoeidheid een van de symptomen van uitdroging is, is het voor je energielevel heel belangrijk om regelmatig een glas water te drinken.

2. Beweeg dagelijks

Sport zorgt ervoor dat je je fit en vitaal voelt. Echter begrijpen wij ook als geen ander dat je niet echt staat te springen om de gym in te duiken nadat je een nacht slecht hebt geslapen. Een beetje beweging kan ook al wonderen doen. Sta bijvoorbeeld elke 20 minuten even op om een rondje door je huis of kantoor te lopen, doe een paar jumping jacks of wat snelle stretchoefeningen, je zal al snel merken dat je je wakkerder voelt.

3. Goede voeding

Voeding is een belangrijke bron van energie voor je lichaam. Door je lichaam te voorzien van eiwitrijke voeding zoals kip, peulvruchten of noten, voorzie je jezelf van duurzame energie. Je lichaam doet er namelijk veel langer over om eiwitten af te breken en dit zorgt voor een langzamere afgifte van energie. Er zijn ook een hoop voedingsmiddelen die een averechts effect hebben op je energielevel, zoals (snelle) suikers en veel koffie, let dus op als je gaat snacken!

4. Don’t forget your vitamins

Een ijzertekort is ook een veelvoorkomende oorzaak van vermoeidheid. Zorg dus dat je eetpatroon bestaat uit veel ijzerrijke voeding. Denk hierbij aan vlees, vis, brood en aardappelen. Daarnaast zitten deze ook bomvol B-vitamines die extra energie bij vermoeidheid en moeheid geven. Lukt het je toch niet om deze dagelijks in je dieet te verwerken? Probeer dan eens of Yummygums Energy voor je werkt! Deze lekkere cola gummies bevatten een opwekkende mix van B-vitamines en plantaardige extracten.

5. Geniet van de Sunny days

Zonlicht is altijd een goed idee, en zeker op dagen dat je je moe voelt. De zon zorgt er namelijk voor dat je vitamine D aanmaakt, dit heeft een positief effect op de werking van je spieren en geeft je energielevel een boost.

6. Braintraining

Uit onderzoek van Psychological Science blijkt dat je meer energie krijgt als je je hersenen aan het werk zet. Er zijn veel oefeningen en spelletjes die ervoor zorgen dat je hersenen even flink geprikkeld worden zoals dammen en sudoku. Wellicht is dit een goed teken om die brainstorm meeting te plannen met je collega’s.

7. Time to have some fun!

Dat lachen gezond is, wisten we natuurlijk al lang, maar onderzoek van de universiteit van Nebraska-Lincoln blijkt dat het ook nog een positief effect heeft op je energieniveau. Een lachbui zorgt namelijk dat er endorfinen worden aangemaakt, dit verlaagt stress en maakt je scherper. Mooi excuus om die grappige serie lekker te bingen als je thuiskomt.